2015/05/11

jogurt z truskawkami

Z góry przepraszam za to, że notka pojawia się tak późno, ale miałam dzisiaj bardzo napięty grafik, dzień wyliczony co do minuty. Jestem strasznie zmęczona, ale w końcu jest poniedziałek i trzeba byłoby coś dodać. Nie będę się rozpisywać, dzisiaj przedstawię wam mój (banalny) przepis, który pewnie każdy zna, a jeżeli nie, to powinien go wypróbować, zwłaszcza, że gorące dni są coraz bliżej!

Składniki: (1 porcja)

  • 200g truskawek
  • 100g jogurtu naturalnego
  • 1/4 szklanki mleka
  • musli/płatki kukurydziane
  • łyżka miodu (opcjonalnie)
Sposób przygotowania:
  1. Odkładamy 2 truskawki, resztę blendujemy (z racji tego, że nie ma jeszcze sezonu na truskawki, mogą być mało słodkie i możemy dodać miodu), wlewamy część do kubka.
  2. Wlewamy do szklanki jogurt naturalny.
  3. Do reszty truskawek dodajemy mleka, wszystko miksujemy.
  4. Wsypujemy troszeczkę musli/płatków kukurydzianych.
  5. Kroimy resztę truskawek na plasterki, gotowe!  






~Nikola

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz